Hunting >> Species

Vikingguides tilbyder et væld af jagtmuligheder på såvel Storvildt som Småvildt. På denne side finder du info omkring størstedelen af New Zealands jagtbare arter.

Storvildt: Himalayan Tahr, Gemse, Krondyr, Sikadyr, Dådyr, Vildsvin, og andet Storvildt.
Småvildt: Kaniner, Harer, Wallaby, Possum, Paradis ænder, Canadagæs, Sorte Svaner, Kalkuner, og andet.


Chamois
Krondyr


Den New Zealandske kronhjort poserer på mange jægers vægge som store og kraftige trofæer, og med minder om fantastiske jagter, hvad enten om det er i brunsten eller i den generelle sæson, så efterlader krondyret et fantastisk indtryk.
Krondyret blev indført i over 100 forskellige udsætninger, første gang i 1851 og varede helt op til 1924. Krondyret så sin udspredelse over hele New Zealand stort set, og trives den dag i dag i størstedelen af New Zealands National parker. Den generelle sæson på krondyr er fra Februar frem til August. I hjortens brunsttid som varer fra omtrent starten af April til start maj kan man opleve spændende jagter efter hjorten ved af at brøle den til sig.
Hjorten smider sit gevir omkring Oktober - November, og smider basten fra det nyopsatte gevir omkring slutningen af Januar.

Vi har adgang til et stort Game Estate hvor krondyrsstammen er super god, og hvor jagtområdet er vældig idyllisk med ”Highland” omgivelser. En typisk jagtdag efter krondyr involverer afsøgning af dalene i de tidlige morgentimer og sene aftentimer, hvor spændende pyrsher følger i kølvandet.

Højsæson Brunstsæson


Måned J F M A M J J A S O N D
Krondyr bullet
Sæson

Chamois

Sikadyr


Sikaen findes kun i den centrale del af Nordøen. Sikaen tilbyder intense pyrsher, hvor  tålmodighed er en dyd. De er ufattelige snedige og virkelig belønnende at jage. Sikadyret blev fragtet hertil  fra Woburn Valley park i England tilbage I 1905. Udsat i den centrale del af Nordøen, trives de som så mange andre af dens fætre og kusiner stadig på New Zealand. Sikadyret, eller Japdeer som de lokale kalder det, har sin oprindelse fra Østasien. Det tidspunkt at jage Sikadyr starter fra Marts og frem til Maj, hvor brunsten er fra sent i April og frem til slutningen af Maj.
Vores Partner på Nordøen Brian Elwarth har jagtet Sika Dyr i mange år, og er yderst kompetent i at guide til den listige Sika.

 

Højsæson Brunstsæson

 

Måned J F M A M J J A S O N D
Sikadyr bullet
Sæson

Chamois
Dådyr


Dådyret er spredt rundt på begge øer, som derfor er med til at gøre det til et populært jagtobjekt.
De første stykker dåvildt ankom til New Zealand i 1860 og udsat adskillige steder rundt om i New Zealand. Højsæsonen for at jagte Dådyr er generelt fra Februar helt frem til tidlig September, hvor brunstjagten er fra April, frem til slutningen af Maj. Dådyret har ikke noget imod åbne områder, men har dog tendens til altid at være tæt ved skovkanterne.
Vi kan tilbyde guidede jagter efter dådyr på et lokalt Game Estate, hvor kvaliteten af jagten er i højsædet.
Højsæson Brunstsæson


Måned J F M A M J J A S O N D
Dådyr bullet
Sæson


Storvildt: Himalayan Tahr, Gemse, Krondyr, Sikadyr, Dådyr, Vildsvin, og andet Storvildt.
Småvildt: Kaniner, Harer, Wallaby, Possum, Paradis ænder, Canadagæs, Sorte Svaner, Kalkuner, og andet.


Hjem
| Jagt | Fiskeri | Adventure | Galleri | Om Vikingguides | Links | Artikler | FAQ | Kontakt

© 2011 - Another eRiQ creation